Кучето е най-добрият приятел на човека от хиляди години. Много

...
Кучето е най-добрият приятел на човека от хиляди години. Много
Коментари Харесай

Рисковете за здравето от кучешката слюнка

Кучето е най-хубавият другар на индивида от хиляди години. Много хора не можем да си представим дома без компанията на четириногия ни другар. В доста случаи кучето ни оказва помощ да се оправим със напрежението, безспокойството и ни защищава от депресии.
 Кучетата и целуваме ли ги повече от сътрудниците си
Когато наподобява, че обичаме кучето си повече от колегата си

Случват се и такива неща

Кучетата нормално демонстрират привързаността си посредством лизане, само че да разрешаваме на домашния ни любим това, може да се окаже рисково за здравето, изключително в случай че ближе раните ни. Да не забравяме, че кучетата завират носа, муцуната и езика си във всевъзможни места - други животни, отпадъци, изпражнения и така нататък В доста случаи в слюнката на животното попадат бактерии, които се трансферират на индивида и го заразяват.

Капноцитофага (Capnocytophaga) бактериите живеят в устата на кучетата по натурален път и са безвредни за техните домакини. Те обаче имат неподходящи резултати, в случай че попаднат под кожата на индивида - да речем, в случай че кучето оближе някоя наша рана. Капноцитофага бактериите провокират тежка зараза, която води до менингит, гангрена и сепсис.
 Снимка 437778

Пастьорелата (Pasteurella) също е бактерия по кучетата и други домашни животни и още веднъж се предава посредством олизване на рана. Инфекцията е доста страшна, тъй като визира ставите, очите, лимфните възли, пикочните пътища и води до менингиит.

Устойчивите на метицилин стафилококи се предават посредством досег. Изследване, оповестено от Американското сдружение за микробиология, е открило, че тази болест се предава сред куче и човек в двете посоки. И в случай че имунната система на четириногото ни другарче е добре готова да се оправи с този вариант, само че при индивида не е по този начин. Инфекцията мъчно се лекува с антибиотици и води до мъчителни гнойни рани и сепсис.
 Снимка 437779

Една от най-разпространените паразите, които може да си докараме от слюнката на обичаното животно е тенията. Ехинококозата или кучешката тения фактически е подло заболяване, по тази причина и от голямо значение е да обезпаразитяваме кучето си вътрешно постоянно, припомнят от The Richest.

И въпреки изброените нагоре последствия да настъпват рядко, изключително в случай че кучето е домашно, крепко и е гледано добре, не е зле да имаме едно мислено и въпреки всичко да не забравяме, че когато го изведем кучето " опознава " всичко в близост посредством носа и езика си.
 Кучетата и за какво ни се радват, когато се приберем
Защо кучетата се радват, когато се приберем

Не тъй като ги храним
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР