Кубрат Пулев заяви след победата си над Ихор Шевадзуцкий, че

...
Кубрат Пулев заяви след победата си над Ихор Шевадзуцкий, че
Коментари Харесай

Кобрата: Шевадзуцкий не е на моето ниво

Кубрат Пулев съобщи след успеха си над Ихор Шевадзуцкий, че украинецът не е бил на неговото равнище.

Пулев завоюва срещата с цялостно съдийско единогласие, като и тримата съдии отсъдиха по 117:111 в негова изгода. Това му донесе и интернационалната купа в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA).
 Кубрат Пулев преби Хълк и завоюва интернационалната купа на Световната боксова асоциация
Кубрат Пулев преби Хълк и завоюва интернационалната купа на Световната боксова асоциация

Ето детайлности

" Противникът не беше на моето равнище, само че в последна сметка е супер неуместен. Той направи всичко допустимо, само че ударите му мъчно попадаха в задачата, въпреки че повече глави вкарваше. И под пояса удряше, само че няма проблеми - ние сме българи, не ни пречи нищо ", бе коментарът на 42-годишния Пулев във връзка мача.

Българският боксьор отдели доста повече време, с цел да благодари на публиката и назова България " парадайс ".

" За мен поддръжката на тези хора в залата е обич и аз им откликвам със същото. Българите би трябвало да имаме още по-силен дух и да имаме вяра в себе си. Бъдете уверени в себе си, вярвайте и имайте самочувствие! България е раят! Искам да благодаря на всеки един от вас, който е пристигнал тук. Чисто физически не мога, само че бих прегърнал всеки един от вас от признателност ", сподели той.

" Смяната на съперника не бе удобна за мен, тъй като упражнявах по един метод, а се появи различен съперник. Но за мен всяка победа е значима и се веселя на нея и на тази купа ", добави българинът.

Пулев трябваше да се бие довечера с германеца Махмуд Чар за " регулярната " международна купа на WBA, само че мачът пропадна поради контузия на първенеца Чар. Роденият в Сирия боксьор обаче бе в залата и след края на дуела се качи на кръга.

" Махмуд Чар ме поздрави. Той самичък ми сподели, че Ихор е сложен съперник. Но желая да кажа на Чар да се готви за септември. Няма да му е елементарно и нека по-бързо му мине травмата. През годините се научих, че човек би трябвало да приказва по-малко. Искам още веднъж да благодаря на публиката и да ѝ кажа, че в случай че моето сърце не дава обич, то по-добре да не е живо ", изясни Пулев.

" Искам особено да благодаря на Христо Стоичков. Имам честа да живеем в едно време на тази земя. Освен това сме и същински другари. Той е същински човек. Поклон към него, че прелетя от другия завършек на света за този мач. Ти си популярен българин, благодаря ти ", приключи Кубрат Пулев.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР