Куба стана втората страна в Латинска Америка и Карибския басейн,

...
Куба стана втората страна в Латинска Америка и Карибския басейн,
Коментари Харесай

Куба разреши евтаназията 


Куба стана втората страна в Латинска Америка и Карибския басейн, която позволи евтаназията след Колумбия

Националното заседание на ръководената от комунистическа партия страна одобри това решение като част от законодателство, с което се актуализира правната уредба за универсалната и безвъзмездна здравна система, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.


" Правото на хората на почтена гибел е прието в решения за края на живота, които могат да включват ограничение на лечебни старания, непрекъснати или палиативни грижи, както и годни процедури, които поставят завършек на живота ", се споделя в окончателния план на закона.

Евтаназията и самоубийството с здравна помощ, на които се опълчват множеството религии, провокира големи разногласия по целия свят, където единствено единици страни позволяват тази процедура, а някои я приравняват с ликвидиране.

В Института по онкология и радиобиология в Хавана, който е водещ онкологичен център в страната, доктор Алберто Роке, магистър по биоетика, приветства мярката и съобщи, че тя основава " правна рамка за бъдеща евтаназия във всяка от нейните форми, т. е. дейна евтаназия или асистирано самоубийство ".

Държавните медии в Куба съвсем не загатнаха, че държавното управление ще утвърди тази процедура, както и нямаше публичен спор, макар че доктор Роке съобщи, че това ще се промени, когато разпоредбите влязат в действие.

Швейцария, Нидерландия, Люксембург, Канада, Австралия, Испания, Германия, Нова Зеландия и някои щати в Съединени американски щати също позволяват евтаназията.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР