Куба и днес се опитваше да постави под контрол пожара

...
Куба и днес се опитваше да постави под контрол пожара
Коментари Харесай

Куба получава помощ от Мексико и Венецуела в борбата с пожар в петролна база

Куба и през днешния ден се опитваше да сложи под надзор пожара в основното си петролно вместилище, при който е умрял един пожарникар, като потърси помощ от Мексико и Венецуела за битка с вилнеещите пламъци, заяви Ройтерс.

В петък гръмотевица възпламени едно от осемте складове в пристанището за супертанкери " Матансас ", на 130 км източно от столицата Хавана . Втори контейнер се възпламени през вчерашния ден, като свари неподготвени пожарникарите и другите на мястото на случая. Шестнадесет души се водят за изчезнали, показва Ройтерс.

Втората детонация рани повече от 100 души, 24 са в болница, като петима от тях са в сериозно положение.

" Изправени сме пред пожар с такива мащаби, че е доста мъчно да бъде овладян в Куба, където няма всички средства, които са нужни ", съобщи кубинският президент Мигел Диас-Канел пред кореспонденти.

Днес 82 мексикански и 35 венецуелски чиновници с опит в битката с пожарите, свързани с горива, се причислиха към напъните, пристигайки с огромно количество химикали за гасене на пожари.

" Помощта е значима, бих споделил, че е жизненоважна и ще бъде решаваща ", съобщи Диас-Канел. Куба е употребила вода и хеликоптери, с цел да се бори с пламъците.

Всеки контейнер в базата може да съхранява 300 000 барела нефт и обезпечава гориво за електрическите централи. Куба страда от ежедневни спирания на електрозахранването и дефицит на гориво, показва Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР