КСНБ с доста по-скромни искания към властта. Това констатира шефката

...
КСНБ с доста по-скромни искания към властта. Това констатира шефката
Коментари Харесай

КНСБ с по-скромни искания към властта за бюджет 2020

КСНБ с много по-скромни претенции към властта. Това установи шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова след среща със синдиката.

Тя пояснява това като доказателство, че макрорамката отговаряла на огромна част от настояванията на КНСБ. Работна група ще създаде обществените ограничения за 2021 година, стана ясно от коментара на Менда Стоянова.

Срещата беше в градивен дух, както нормално, акцентира още тя. Между двете четения на бюджет 2020 може да има известни промени.

Пламен Димитров е удовлетворен, че има близо половин милион лв. повече за разноски, както и над милиард за здравни заплащания. Още 7 милиона лв. трябват за заплати в опазването на здравето. Всички в бранша като здравни чиновници в детски градини и учебни заведения би трябвало да получават най-малко 900 лв..

15 милиона лв. повече желае КНСБ за земеделието. Димитров желае повече пари за младите учени. Увеличението в обществената сфера не е задоволително. КНСБ желае 20% растеж на заплатите там. Това ще коства към 22 милиона лв.. Синдикатът желае растеж на минималната и оптималната пенсия.

Припомняме, че през вчерашния ден, 13 ноември, депутатите подхванаха Бюджет 2020.

По този мотив министърът на финансите Владислав Горанов съобщи, че налозите се резервират. По думите му Бюджет 2020 е уравновесен.

От трибуната в Народното събрание водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова предложи бюджет на развиването против бюджет на застоя на ГЕРБ.

От Движение за права и свободи пък упрекнаха властта, че натиска задна скорост на промените.

След това Драгомир Стойнев съобщи, че на облаци идвала нова икономическа рецесия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР