Крупният бизнесмен Атанас Бобоков, когото спецсъдът остави в ареста, проговори

...
Крупният бизнесмен Атанас Бобоков, когото спецсъдът остави в ареста, проговори
Коментари Харесай

Атанас Бобоков за списъка: Преписвах книга

Крупният предприемач Атанас Бобоков, който спецсъдът остави в ареста, проговори за открития в дома му лист с емблематични имена от прехода против които има суми от 20 до 650 милиона в левове и в евро.

ВИЖ ОЩЕ: Разделиха Бобокови, зависещ ги издаде

Тези имена и тези суми съм ги взел от една книга, която се споделя " Най-богатите българи ". Водил съм си бележки, сподели пред съда Бобоков. И добави: „ В единия от редовете написа: Ние - Атанас и Пламен Бобокови и се загатва една сума. Защо трябваше да се загатват някакви милиони - 70, 100 млн.  Защо никой не прочете обяснението ми, от кое място са тези суми. ”. Бобоков обаче не сподели нищо за имената на показно убити предприемачи в листата като това на един от босовете на СИК Стоил Славов. Част от имената – на хора, които към този момент не са сред живите, са задраскани.

Атанас Бобоков съобщи, че собственоръчно написал пояснение, когато фотографията била открита в дома му по време на обиска. В килията пък един от арестантите се пошегувал с него като му споделил: Допиши и мен с някой милион.

" Сега излезе, че имам да давам или да вземам тези милиони. Затова споделих на индивида, че в този момент ще си взимам парите и той ми отвърна: Тогава не ме дописвай ", продължи предприемачът.

„ Всичко се бута при италианския отпадък, който се возел по море, влакове и камиони. Ние сме купили компания за милиони евро там.  Тя е в Северна Италия, в региона Ломбардия, който е най-стриктния регион откъм екология, отбрана.  Ние сме я купили,  с цел да можем да използваме италианския капацитет ", сподели още Бобоков. Той изрично съобщи, че е почтен и че обвиняването поставя кръст на завода за акумулатори във Враца, който създава 3,5 милиона акумулатори за 64  страни.

" С това обвиняване се поставя кръст на един цех във Враца, който е  върхът в акумулаторното произвеждане. Слага се кръст и на всякакво интернационално фианансиране. Кой в този момент ще финансира - едният брат в пандиза, другият против 1 млн. лв. пуснат на независимост. Нищо положително не чака 1300 служащи в " Монбат ", сподели още Бобоков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР