Крумовград е новак и пълен дебютант в българския елит. Но

...
Крумовград е новак и пълен дебютант в българския елит. Но
Коментари Харесай

Босът на Крумовград: Ясно е, че и ние мечтаем за евротурнирите

Крумовград е дилетант и цялостен дебютант в българския хайлайф. Но обратно на упованията, отборът, който семейства въз основата на Ботев Пд в Коматево, обърка сметките на огромните. Първо победи Лудогорец, по-късно удари " жълто-черните " на " Колежа ", а също така не се даде на Левски и то в двете срещи. За похлупак селекционерът Илиан Илиев повика двама футболисти от Крумовград в националния отбор за контролите с Танзания и Азербайджан. Става дума за голмайстора на шампионата Алекс Колев, както и за надарения халф Димитър Тонев. Шефът на Крумовград - Басри Саров - разяснява всички тези положителни моменти в изявление за " Мач Телеграф ". Той е някогашен герой на Берое и Арда, а също така дълги години живее в Турция, където работи като футболен управител.

Г-н Сapoв, Крумовград има повече национали от Левски и ЦСКА, откакто Илиан Илиев повика в отбора Алекс Колев и Димитър Тонев. Ласкае ли ви това?

- Хубаво е, че Илиан Илиев следи и вика наши футболисти в националния тим. Това е огромна чест за нас и демонстрира, че работим вярно и като добре смазана машина. И то на всички равнища в клуба - футболисти, треньорите Станислав Генчев и Живко Миланов, както и ние като управление. До тези повиквателни се стига след доста труд. И те са заслужени. Алекс Колев към този момент бе извикан и предходния път от Илиан Илиев, до момента в който за Димитър Тонев това е дебютна покана. Браво на момчетата и дано не престават в същия дух.

Димитър Тонев играе в Крумовград чартърен от Ботев Пд. Искате ли да го задържите?

- Има много време и значими мачове до края на сезона. Ще приказваме по тази тематика. Времето ще покаже какво ще се случи.

Вашият отбор е единствено на една точка от седмото място, което сега заема Арда, а то дава право на бараж за Европа. Мислите ли за присъединяване в шампионатите?

- Както споделих към този момент, има още доста време до края на сезона. Ясно е, че ние мечтаем да играем в евротурнирите, само че задачата ни сега е да приключим колкото се може по-напред и да радваме хората в Крумовград и района. Макар и да не домакинстваме в нашия град, хората се вълнуват и се радват на триумфите ни.

Докъде стигнахте с плана за нов стадион в Крумовград. Има ли някакви периоди, в които да се вмествате?

- Вече сме провели срещи с общината. Кметицата даде обещание, че ще имаме нов стадион. За нашия тим е доста значимо да се върнем в Крумовград и да домакинстваме в града, тъй като жителите заслужават това. Надяваме се тази фантазия да стане действителност колкото се може по-бързо.
 Капитанът на Крумовград: За нас тази точка си е най-много за самочувствие
Капитанът на Крумовград: За нас тази точка си е най-много за самочувствие

Ето подробности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР