Круизните оператори прекратиха дейност до 13 април или до отмяна

...
Круизните оператори прекратиха дейност до 13 април или до отмяна
Коментари Харесай

Български моряци са блокирани на круизни кораби в САЩ

Круизните оператори прекратиха активност до 13 април или до анулация на разпореждането на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп
Български моряци са блокирани на круизни кораби в Съединени американски щати. Причината е администрацията на Доналд Тръмп – The Department of Homeland Security ( Министерството на вътрешната сигурност ) и Centers for Disease Control and Prevention ( Центърът за надзор и предварителна защита на заболяванията), които не позволяват на екипажите и пасажерите на круизните кораби да пътуват с вътрешни полети в страната поради пандемията от ковид.

Всички, които желаят да се приберат у дома, би трябвало да изоставен границите на Съединени американски щати с директни полети - чартъри или личен превоз. Евентуални изключения се вършат след договаряния сред круизните оператори и представители на администрацията.

Разговаряхме с член на екипажа на един от круизните кораби, който изясни, че всички идващи кораби, без значение дали някой от екипажа или гостите има признаци на COVID-19, наложително се слагат на 14 дневна карантина в морето преди да слязат на брега. След като негови сътрудници са били диагностицирани с ковид, целият екипаж е подложен под карантина, сподели още българинът.

Болните с по-леки признаци са изолирани, а някои са превозени и сложени под лекарско наблюдаване в Маями. Екипажът е изместен в пасажерски кабини. Американските управляващи оказват цялостно подпомагане поради създалата се обстановка.

Припомняме, че круизните оператори прекратиха активност към този момент до 13 април или до анулация на разпореждането на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Осигурява им се храна по три пъти дневно, която поръчват през основана за задачата онлайн система. Екипажът е от целия свят, с изключение на доста българи, има и от доста европейски страни – Сърбия, Румъния, Унгария, Хърватия, Италия, Чехия и други

Водят се договаряния както с американските управляващи, по този начин и с държавните управления на страните, с цел да се обезпечи безвредно прибиране на екипажа.

Круизните оператори работят непрекъснато, с цел да провеждат групови чартъри или самостоятелен превоз за екипажа и пасажерите.

По данни на Бреговата защита на Съединени американски щати има 114 круизни кораба, пренасящи 93 000 членове на екипажа в акваторията на Съединени американски щати. 73 круизни кораба с 52 000 души от екипажа са дебаркирали, а 41 круизни кораба с 41 000 членове на екипажа са наоколо до Съединените щати.

В мрежата се появиха клипове, на които се вижда по какъв начин бреговата защита прочувствено изпраща корабите от пристанището в Маями. /tribune.bg

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията. 
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР