Круизен оператор, който не успя да отмени пътуване от Сидни,

...
Круизен оператор, който не успя да отмени пътуване от Сидни,
Коментари Харесай

Carnival се произнесе за небрежност по отношение на круиза, при който 662 пътници получиха COVID-19 в началото на пандемията

Круизен оператор, който не съумя да анулира пътешестване от Сидни, което докара до експлоадиране на COVID-19 е приет за немарливост в австралийски групов иск

ByROD MCGUIRK Associated Press 25 октомври 2023 година, 2:51 AMАвстралийски групов иск в сряда.

Океанският транспортен съд Ruby Princess напусна Сидни на 8 март 2020 година с 2671 пасажери на борда за 13-дневен круиз до Нова Зеландия, само че се върна след 11 дни, защото границите на Австралия бяха затворени. COVID-19 се популяризира измежду 663 пасажери и взе 28 живота.

Пътничката Сюзън Карпик беше водещият просител по делото против британско-американския круизен оператор Carnival и неговото дъщерно сдружение Princess Cruises, притежателят на кораба.

Съдията от Федералния съд Ангъс Стюарт постанови, че Carnival е показал немарливост, както е несъмнено от австралийското законодателство за потребителите, като е разрешил на круиза да тръгне в първите месеци на пандемията. Той сподели, че Carnival има задължението да поставя рационални грижи за здравето и сигурността си във връзка с COVID-19.

„ Установих, че преди качването на пасажерите на Ruby Princess за въпросния круиз, респондентите са знаели или е трябвало да знаят за покачвания риск от коронавирусна зараза на кораба и нейните евентуално смъртоносни последствия и че техните процедури за инспекция на пасажерите и членовете на екипажа за вируса е малко евентуално да отсеят всички инфекциозни човеци “, сподели Стюарт.

Carnival към този момент имаше огнища на своите круизи през предходния месец на борда на Grand Princess край Калифорния и Diamond Princess край Япония, сподели съдията.

Carnival не е съумял да изясни за какво е предложил гратис отменяне за всички круизи по целия свят, тръгващи от 9 март - деня след отпътуването на Ruby Princess - и е спрян всички круизи на 13 март, сподели той.

„ Доколкото е известно на респондентите, продължаването на круиза носи забележителен риск от експлоадиране на ковид с вероятни пагубни последствия, само че все пак продължиха, ” сподели Стюарт.

Сюзън Карпик съди Carnival за повече от 360 000 австралийски $ ($230 000).

Въпреки това, тя получи единствено медицински разноски от джоба си в размер на 4423,48 австралийски $ (2823,28 щатски долара) заради аргументи, в това число че съдията не одобри, че тя страда от дълъг Коронавирус и че Carnival е възстановил сумата на всички пасажери ' цени.

Но тя сподели, че е удовлетворена от резултата.

„ Бях доста удовлетворен от това изобретение. И се надявам, че другите пасажери също са удовлетворени от тази констатация “, сподели тя пред кореспонденти отвън съда.

„ Надявам се констатацията да им донесе известна разтуха, тъй като те всички сме минали през мелницата и назад “, добави тя.

Нейният юрист Вики Анцулатос сподели, че други пасажери, които са претърпели по-лоши последствия от болестта си, могат да чакат по-големи изплащания. < /p>

Докато признаците на Сюзън Карпик бяха релативно леки, нейният брачен партньор Хенри Карпик прекара два месеца в болница и съвсем умря от инфекцията си.

„ Съпругът на Сюзън беше доста пагубно ранен, тъй че чакаме, че той ще има забележителен иск и това ще бъде същото за редица пасажери на кораба “, сподели Анцулатос.

Всеки пасажер ще би трябвало да потвърди претенциите си, в случай че Carnival не се съгласи да уреди, сподели тя.

„ Беше следва дълго време и доста всеобхватна победа за пасажерите на Ruby Princess, ” сподели Анцулатос. детайлности.

„ Пандемията беше сложен миг в историята на Австралия и ние разбираме какъв брой сърцераздирателно беше за засегнатите “, сподели Carnival.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР