Круизен кораб избегна удар в последния момент, докато напускаше пристанището

...
Круизен кораб избегна удар в последния момент, докато напускаше пристанището
Коментари Харесай

Зловещи КАДРИ: Гигантски круизен кораб едва не отнесе част от Венеция

Круизен транспортен съд избегна удар в последния миг, до момента в който напускаше пристанището на Венеция по време на стихия. Това оповестява електронното издание The Local в италианската си редакция.

Това е следващият случай, който възобнови настояванията за въвеждане на възбрана за влизане на огромни кораби във венецианската лагуна.

От публикуваните в интернет записи се вижда по какъв начин 12-палубния круизен транспортен съд с потенциал за близо три хиляди души, се насочва рисково към сушата в разгара на мощна стихия, на фона на предупредителните сигнали.

Произшествието се е случило при опита на капитана на плавателния съд да го изкара от пристанището на града, прецизира Фокус.

"В миг, в който бурята беше най-силна… [Корабът] имаше забележима компликация да маневрира и се насочваше към Сан Биаджио, придвижвайки се леко към пристанището ", споделя един от очевидците.

Сблъсъкът е бил предотвратен, когато един от влекачите се изтеглил надясно, надалеч от брега, правейки място за круизния транспортен съд.

Компанията-оператор разказа случая като "заобикаляне ", наложено от "извънредно и ненадейно " влошило се време.

"Капитанът е имал надзор над кораба даже в условия на извънредно и ненадейно усложнение ", се споделя в изказване на компанията, в което се прибавя още, че корабът е възобновил курса си към плануваната дестинация.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР