Кросоувърът със средни размери на марката TOGG (Türkiye`nin Otomobili Girişim

...
Кросоувърът със средни размери на марката TOGG (Türkiye`nin Otomobili Girişim
Коментари Харесай

Първият турски автомобил ще се продава в Германия, Франция и Италия

Кросоувърът със междинни размери на марката TOGG (Türkiye`nin Otomobili Girişim Grubu или Турска автомобилни инициативна группа), създаден от нулата в Турция, ще се продава в Европа, като първият пазар, на който ще стъпи е Германия, събщава немското издание Handelsblatt.
Според шефа на компанията TOGG - Гюркан Каракаш, серийно произвеждане на кросоувърите ще започва след 18 месеца, когато ще бъде приключен заводът на марката. В средата на 2022 година ще започват и продажбите, като едновремено електрическите автомобили ще се появяват на пазарите в Турция и Германия. След това моделът ще стартира да се продава Франция и Италия.


Пилотният модел на турската марка беше показан през декември предходната година персонално от президента на страната Реджеп Тайип Ердоган, който даже седна зад кормилото и подкарата колата. Държавният глава даде обещание, че при излизането на колите на TOGG в страната щеф има приключена пълноценна инфраструктура за обслуживане на електрически транспортни средства.
Известно е, че турският кросоувър ще се предлага с автопилот от трето равнище. Електромобилът ще бъде наличен в две версии – с мотор с 200 к.с., подложен на задната ос, и с два електрически мотора – по един на всяка ос, разрастващи общо 400 к.с. Според производителя, базовата версия ще форсира от 0 до 100 км/ч за 7,6 секунди, до момента в който разновидността със задвижване на четирите колела ще прави същото за 4,8 секунди (толкова са нужни и на Telsa Model Y).


Пробегът с едо зареждане според от равнището на съоръжение ще варира от 300 до 500 км. Зарежането на 80% от акумулатора ще лишава 30 минути. През 2030 година компанията TOGG би трябвало да има завършена моделна гама, в която ще влязат още 4 електрическия автомобил – дребен кросоувър, седан, хечбек и стилен ван.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР