Кризите не са оправдание: достойни условия на труд и справедливи

...
Кризите не са оправдание: достойни условия на труд и справедливи
Коментари Харесай

Синдикатите настояват за достойни условия на труд и справедливи заплати

" Кризите не са опрощение: почтени условия на труд и обективни заплати за работещите – в този момент! ". Това е надписът на двудневна интернационална конференция, която се организира в София през днешния ден и на следващия ден. 

Организатор е КТ " Подкрепа ". 

Как да се подсигуряват правата на хората на наемния труд и по какъв начин да се вземат решенията за актуалните проблеми с мисъл за бъдещето – това е фокусът в разискванията на конференцията. На първо място в синдикалните цели, обичайно, са  проблемите със заплащането – най-важният аршин за качеството на труда, на фона на инфлацията, следвани от всичко останало  – условия на труд, професионално израстване, групово договаряне, право на стачка, съчетаване на персоналния и професионалния живот. Голяма част от тематиките за правата на работещите са настоящи от близо 100 години. Днес те още веднъж са на дневен ред.

" Дори единствено рецесията с пандемията и военният спор са задоволителни да погледнем по друг метод на нещата, в които работим. Тече и развой на смяна на труда, обвързван с софтуерния прогрес ", сподели президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов. 

Текат процеси, които важат освен за България, само че и за останалите страни. Международният секретар на " Подкрепа " Веселин Митов даде образци - проучвания сочат, че  в 7 от 10 страни се затруднява действието на синдикатите

 Българска телеграфна агенция Българска телеграфна агенция
Навсякъде се вижда доста съществено намаляване на работническите права , разяснява по тематиката и икономическият консултант на " Подкрепа " Ваня Григорова. 

В отговор на въпрос кои са методите за справяне с всички провокации пред труда, Григорова отвърна:

До 50% нарастване на заплатите желаят незабавни медици

" Натиск, напън и единствено напън. Най-ефективни са стачките ". 

Неслучайно  измежду акцентите в разискванията на форума е точно тематиката, озаглавена " Синдикати в деяние – вероятни решения за противопоставяне на спада в виталния стандарт и за гарантиране главните права на работещите ". 

Темата за  достойното възнаграждение в интервал на рецесии е безусловно настояща , съобщи и заместник-председателят на Българската стопанска камара Мария Минчева. 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР