Кризисният център в столичния квартал Захарна фабрика“ работи в условията

...
Кризисният център в столичния квартал Захарна фабрика“ работи в условията
Коментари Харесай

Приютите подслоняват бездомни в условия на извънредно положение

Кризисният център в столичния квартал „ Захарна фабрика “ работи в изискванията на изключително състояние и продължава да приютява бездомници.

Екипът на БГНЕС получи сигнал от хора, посещаващи спешния център, че получават храна единствено един път дневно, през уикендите изобщо не получават, а в един от блоковете е въведена карантина. От Столична община обявиха, че информацията не е правилна, а подслонените се хранят постоянно.

Директорът на дирекция „ Социални действия “ Минка Йовчева посочи, че центърът може да приюти 170 души и работи от 1 декември до 31 март, само че поради изключителното състояние той ще продължи да работи до 12 април.

„ За всички настанени в центъра и филиала към него лица, които в сегашния миг са общо 86 души е обезпечена закуска, топъл обяд, а за вечеря – сандвичи. В интервала на действие на обществената услуга настанените получават освен всекидневно храна, само че и здравно обслужване, при нужда и поддръжка от обществен служащ. За събота и неделя е обезпечен същия режим на хранене “, увери Йовчева.

Тя добави, че бездомните получават поддръжка и от неправителствени организации, които дават облекла и пакетирана храна.

Директорът разкри, че бюджетът на спешния център е в размер на 250 000 лева, като в тази сума се включват и средства за закупуване на храна на потребителите – консерви, самун, салами и други.

По отношение на недоволството, че един път напуснали бл. 51А, който сега е в карантина, човек не може да се върне, Йовчева сподели, че сега е по този начин, само че са дали опция хората да бъдат настанени в бл. 48А.

„ В момента в центъра има свободни 84 места и приемът на бездомни лица продължава “, увери още Йовчева. Тя акцентира, че във краткотрайния дом за десетки бездомни хора се прави и непрестанно стерилизация и се следи за поддържането на хигиената в пространствата. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР