Кризисният щаб в енергетиката, създаден със заповед на служебния премиер

...
Кризисният щаб в енергетиката, създаден със заповед на служебния премиер
Коментари Харесай

След първото заседание на енергийния кризисен щаб: Договори за втечнен газ няма

Кризисният щаб в енергетиката, основан със заповед на служебния министър председател Гълъб Донев, е провел през днешния ден първото си съвещание.

Това разгласи пред медиите служебният вицепремиер по икономическите политики и министър на превоза и известията Христо Алексиев, който управлява работата му.

" Бяха набелязани съответни работещи стъпки и съответни периоди. Към момента не сме завършили с цялостното определяне на фактическото положение във връзка с газа. Мисля, че до края на тази седмица и началото на идната ще имаме по-ясна картинка ", изясни Алексиев.

Той уточни, че контракти за танкери с полутечен природен газ няма, а единствено оферта и то единствено за три през тази година.

" Откъдето и да има доставки, самото финансово положение на " Булгаргаз " е извънредно тежко и от позиция на финансово положение, и от позиция на гарантиране на парични потоци ", разяснява министърът.

" В момента пазарът се промени. Всеки търси газ, всеки желае предплатено заплащане, а цените са доста по-високи. Това значи, че на " Булгаргаз " му трябват напълно разнообразни по размер парични потоци. Ние работим в тази посока ", сподели още Христо Алексиев.

Само преди ден стана ясно, че страната не е подсигурена за зимата с газ, а държавният снабдител " Булгаргаз " е на загуба с няколкостотин милиона лв..

По-рано денем Христо Алексиев организира среща с браншови организации на превозвачите, на която разискаха проблемите в бранша и набелязаха стъпки за тяхното решение.

Източник: dnes.dir.bg

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР