Кризисният щаб към Областната управа на Бургас ще получи достъп

...
Кризисният щаб към Областната управа на Бургас ще получи достъп
Коментари Харесай

Област Бургас следи зимната обстановка в реално време

Кризисният щаб към Областната администрация на Бургас ще получи достъп до системата за наблюдаване на снегорините. До този миг наблюдението се извършваше единствено от Пътното ръководство в града.

Областна администрация Бургас ще е първата в страната, която при злополучие ще може да следи и координира в действително време работата на почистващата техника.

Така при рецесия, на място в бургаската институция, ще могат да се управляват всички действия на почистващите компании, ще се спести време за продан на информация.

Мярката ще обезпечи по-бързо взимане на решения и обезпечаване на съответни дейности по време на бедствени обстановки, като техниката ще бъде насочвана и съсредоточена в най-проблемните сектори.7

На среща при регионалния шеф над 30 представители на районните институции и общинските администрации са докладвали за готовността за посрещане на зимния сезон. Във всички общини са обезпечени нужните инертни материали стана ясно по време на срещата. От телефон 112 са оборудвани с нова техника, връзката с всички служби е тествана, а чиновниците са минали през особено образование за реакции при зародили рецесии.

Липсата на кръводарители в област Бургас също беше предмет на диалозите. Всяка седмица се постанова доставка на кръвни артикули от други области, главно от Стара Загора. Затварянето на пътища през зимата затруднява тези доставки. Областният шеф се ангажира да спомага за образуване на акции по кръвонабиране, в които всички общини обявиха подготвеност да се включат.

Актуализирани са описите с данни за хората на хемодиализа и хронично болните в региона. Български червен кръст организира образования на структурите си, има квалифициран доброволчески екип, а наложителния катастрофален запас е разполагаем.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР