Кризата с криминогенната обстановка в пловдивското село Войводиново, както и

...
Кризата с криминогенната обстановка в пловдивското село Войводиново, както и
Коментари Харесай

Войводиново е само началото. Ако политиците не реагират, ще пламнат цели региони

" Кризата с криминогенната конюнктура в пловдивското село Войводиново, както и последвалото обществено напрежение и митинги са в резултат на неналичието на стратегическа политика за селските райони. Това е единствено началото - Войводиново е знак на насъбрани през годините проблеми, неглижирани от политиците през всички държавни управления изключително от 2006-а година насам, когато България стана член на Европейски Съюз. "
 Пожарът във Войводиново овладян, 300 души остават без работа  Войводиново отново излезе на митинг, откакто роми пробваха да се върнат в селото  Мерзавци, сър. Мерзавци и некадърници ни ръководят: Радан Кънев в отзив за Войводиново  ВОЛЯ желае оставката на Каракачанов поради Войводиново
Това се споделя в позиция на Асоциацията на българските села във връзка напрежението, отприщено след багра над командоса Валентин Димов през януари. Избухнаха митинги, а ромите избягаха от селото. Част от противозаконните им къщи бяха съборени, а преди дни огромен пожар изпепели цех за месо, вследствие на което 300 души ще останат без работа.

" Липсата на профилирана селска полиция, за която Асоциация на българските села упорства от 5 години и организира редица национални и районни акции е една от аргументите за постигане до ескалация и спорове, сходни на тези в село Войводиново - се споделя още в позицията. - Продължаващото неглижиране на проблемите на ромското население, неналичието на тактика за интеграция във форми на претовареност в селското стопанство и обязаност на общественото подкрепяне с задължения за обучение и трудова дисциплинираност, доведоха до началото на една наклонност, която занапред ще се демонстрира през идващите години. И до момента в който напъните на политическата власт са ориентирани в усвояването на средства посредством планове по европейските фондове, то доста повече средства в размер на стотици милиони, ще бъдат изгубени от неналичието на съответна политика за селските региони и районното развиване. Косвените загуби и вреди за страната ще бъдат в размер на милиарди. "

Все още има дребен късмет, при реализация на политическа воля, най-мрачните прогнози за рисковите селски райони да не се осъществен - допълват от АБС, само че предвиждат, че " в случай че през днешния ден е Войводиново, в идващите години ще пламнат цели райони ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР