Кризата с коронавируса удари и без това исторически ниската раждаемост

...
Кризата с коронавируса удари и без това исторически ниската раждаемост
Коментари Харесай

Коронавирусът срина раждаемостта в Италия

Кризата с ковид удари така и така исторически ниската раждаемост в Италия. Това демонстрират нови прогнози на националната статистическа работа на страната, съобщи " Франс прес ".

Миналата година Италия към този момент записва най-малкия си брой раждания от 150 години - 420 000, само че те могат да паднат до 408 000 през 2020 година и 393 000 през 2021 година съгласно Istat.

Прогнозите бяха показани от шефа на Istat Джанкарло Блангиардо пред италианските депутати през вчерашния ден.

" Климатът на боязън и неустановеност, както и финансови усложнения..., породени от неотдавнашни събития, ще имат негативен резултат върху плодовитостта на италианските двойки ", акцентира той.

" Демографската криза, която засегна Италия от 2015 година насам, е забележителна и се трансформира в същински колапс, който няма еквивалент в италианската история, с изключение в случай че се върнем към 1917-18 година, с Първата международна война и трагичните резултати от испанския грип ", означи още Блангиардо.
 Италия с най-ниска раждаемост от 160 година
Италия с най-ниска раждаемост от 160 година

Населението на Италия понижа със 189 000 до 60,25 милиона души

Жените и младежите са изключително мощно наранени от рецесията, породена от ковид, който за първи път засегна Италия по-рано тази година, предизвиквайки национална обсада, която удари тежко стопанската система.

Особено хотелиерската промишленост към момента страда вследствие на националния вечерен полицейски час и ранното затваряне на питейни заведения и заведения за хранене, наложени за прекъсване на нова вълна от инфектирани, до момента в който в областите с максимален риск са наложени даже по-строги ограничавания.

Заетостта измежду дамите е спаднала с 1,9 % сред февруари и септември тази година, спрямо 1,1 % при мъжете, защото хората са по-склонни да изгубят работата си по време на заключване и да видят по-бавно възобновяване, съгласно Istat.

Той предизвести, че рецесията " ускорява съществуващото неравноправие на пазара на труда ".

Пандемията унищожи 80 % от работните места, извоювани от дами след финансовата рецесия от 2008 година

Между 2008 и 2019 година Италия записва спомагателни 602 000 работни места, заемани от дами. Но лиши единствено 47 месеца сред април и юни тази година, с цел да изгубят 470 000 от тях.

В Италия единствено половината от дамите работят, в съпоставяне със 73 % в Германия, 62 % във Франция и 58 % в Испания. Само Гърция има най-лошото равнище на претовареност измежду дамите в Европа - единствено 47 %.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР