Кризата с коронавируса ни удари на 100%, нашата индустрия беше

...
Кризата с коронавируса ни удари на 100%, нашата индустрия беше
Коментари Харесай

Зам.-председател на БХРА: Ще направим всичко възможно да има летен сезон

Кризата с ковид ни удари на 100%, нашата промишленост беше свалена на колене. Това сподели в предаването "Плюс-минус " по Нова телевизия зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Атанас Димитров.

По думите му икономическите ограничения на страната не са достигнали до множеството компании в сектора. При нас чиновниците са като семейство. Те отиват на борсата, след това се връщат. Оказа се, че изискванията на борсата са по-добри от изискванията на ограниченията, съобщи той.

Тези хора да скъпи за нас. Да бъдем оптимисти, уповавам се, че ще се преборим с вируса и ще се върнем към нормалността, уточни Димитров.

Ще създадем всичко допустимо да има летен сезон, увери той.

Данък добавена стойност за заведения става 9%

Атанас Димитров означи че хотелиерите и ресторантьорите се оплакват, че банките им отхвърлят заеми и по този метод им е мъчно да се приготвят за сезона.

Той прикани да не бъдем нихилисти и да не хулим българските артикули, вкллючително и българския туризъм. Не мислете, че вършим малко, влагаме доста. Този бизнес е доста сложен, няма подобен бизнес, който с такава скорост да амортизира собствеността си. Всяка година се стартира съвсем от нула. Това е извънредно огромна поддръжка и постанова деликатно отношение, даже под формата на налозите, разяснява зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

Атанас Димитров заяви, че все още към 35% от заведенията в София не са отворили. Голяма част от нашите сътрудници, като нощните заведения, няма да отворят още 5-6 месеца. А ние имаме потребност от тях, кподчерта той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР