Кризата с коронавируса има значително отражение върху всеки един аспект

...
Кризата с коронавируса има значително отражение върху всеки един аспект
Коментари Харесай

Икономика на пандемията: Какво пазаруват онлайн хората, докато са у дома по време на кризата?

Кризата с ковид има доста отражение върху всеки един аспект от живота, в това число и върху това по какъв начин хората се доставят с най-необходимите артикули. До 2023 година се чака онлайн търговията в международен мащаб да стигне 6,5 трилиона $, само че нейният напредък може да се окаже още по-бърз и огромен вследствие на пандемията.

От онлайн платформата Stackline преглеждат държанието на потребителите през март тази година в съпоставяне със същия месец на миналата, с цел да открият в кои категории има максимален скок на интернет покупките. За задачата те преглеждат данните от потребителски пазар номер 1 в света - Щатите.

Докато паническото трупане на ресурси вкъщи може да се каже, че към този момент отминава, то доста от хората не престават да купуват артикули от първа нужда към този момент не от физически магазини. Все отново до момента в който медицинските консумативи и храните предстоящо са по-търсени в онлайн магазините, то изненадата са някои по-различни артикули.

Такива са хлебопекарните, както и някои фитнес артикули. Според данните максимален растеж на онлайн покупките през март тази година има на ръкавиците за еднократна приложимост - с цели 670%. Веднага след тях обаче са хлебопекарните с 652% растеж. На трето място е един от известните в Съединени американски щати лекарства против простуда и кашлица.

В топ 10 влизат още тежести за тренировки вкъщи - с растеж от 307 на 100, дружно с перилни препарати и сходни - с 275%. Сред най-купуваните онлайн артикули влизат още подготвени супи, ориз и зърнени храни, пакетирана храна, както и млечни артикули.

В същото време има и разнообразни категории " губещи " артикули, при които има спад на търсенето в интернет магазините. На първо място това се отнася до куфарите за пътешестване. При тях понижението е от 77 на 100 към края на предишния месец спрямо март 2019 година.

Значително е понижението в категориите " Фотоапарати " и " Бански костюми за мъже " - с по 64% за всяка от тях. Спад има още в покупките на булчински рокли, мъжки костюми, спортни обувки и фитнес сакове - за всичките с над 55 на 100. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР