Кризата с кадрите в педиатрията у нас се усеща във

...
Кризата с кадрите в педиатрията у нас се усеща във
Коментари Харесай

Проф. д-р Тоньо Шмилев: Няма кой да лекува децата

Кризата с фрагментите в педиатрията у нас се усеща във всички лечебни заведения. Особено изострен е дефицитът на медицински сестри, които играят доста основна роля при лекуването на малчуганите. Това заяви проф. доктор Тоньо Шмилев, шеф на интензивно поделение в Детска клиника към УМБАЛ „ Св. Георги “ в Пловдив. Той е безапелационен, че по-високото възнаграждение ще задържи младите лекари в нашата страна, само че е наложително да им се дават и благоприятни условия да покачват професионалната си подготовка. 

Поведение на педиатрите при сериозни положения на децата - потрес, дихателна непълнота, кома, гърчове, е един от акцентите на  „ Училището по педиатрия “, което ще се организира от 23 до 25 март 2018 година в Хисаря. Вторият е адресиран към детската гастроентерология, сподели проф. доктор Тоньо Шмилев, който е  председател на организационния комитет.

Целта на конференцията е да увеличи квалификацията на младите сътрудници и специализантите в педиатрията, по тази причина ще бъдат извършени демонстрации и ще бъдат показани клинични случаи. Предвидено е и практическо образование при сериозни положения в педиатрията, което ще се води от водещите експерти доктор Сашка Кръстева и доктор Мария Пранчева от Клиниката по токсикология в УМБАЛ „ Св. Георги “ в Пловдив.  

Проф. Шмилев означи, че всеки педиатър в практиката си е изпитвал най-малко един път голямо напрежение, когато е заставал пред леглото на болно дете в животозастрашаваща обстановка. „ За да се оправи, в подобен миг той има потребност от доста познания и умения, които се получават при добра подготовка. Надявам се, че по време на „ Училището по педиатрия “ сътрудниците ще схванат, че в сериозни обстановки би трябвало да запазят самообладание, с цел да вземат най-правилното решение, да проявят умелост и експедитивност при осъществяване на високотехнологичните операции и да са подготвени да работят в екип и да оказват помощ на сътрудниците си “, съобщи проф. Шмилев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР