Кризата с COVID-19 не подмина новите смартфони и, очаквано, доведе

...
Кризата с COVID-19 не подмина новите смартфони и, очаквано, доведе
Коментари Харесай

Samsung Galaxy A51 - най-продаваният Android смартфон за първото тримесечие на 2020 г.

Кризата с COVID-19 не подмина новите смарт телефони и, предстоящо, докара до забележителен спад в продажбите им. Но пък (отново очаквано) докара до различен резултат - нарасналото търсене на устройства от междинен клас за сметка на флагманите.

Това се потвърждава от Strategy Analytics, които направиха нареждане на най-продаваните Android смарт телефони за първото тримесечие на 2020 година Според тях, към сегашния миг потребителите на този вид устройства са извънредно чувствителни към цената и се пробват да намерят най-хубавото съответствие сред нея, функционалностите и продуктивността.

Точно тази добра композиция най-вече хора съумяват да открият в Samsung Galaxy A51 - спечелилият измежду Android смарт телефоните за първата четвърт на годината.

Моделът предлага редица екстри, типични за събратята му от по-високия клас, само че за по-ниска цена. 6,5-инчов FHD+ инфинити екран, четворна ултраширокоъгълна камера с редица потребни функционалности, огромна батерия от 4000mAh, осемядрен процесор, Game Booster и още, и още.

Общият брой на продадени за първата четвърт на 2020 година смарт телефони е 275 милиона, 86% от тях са с въпросната операционна система. 2.3% от това количество са точно от Samsung Galaxy A51, като моделът се продава еднообразно добре в Европа, в Азия и на всички места по света.

На второ място е Xiaomi Redmi 8 с 1.8% дял измежду Android смарт телефоните. Той има милиони почитатели освен в Китай, само че и в Индия, и в Европа.
Третото място е за най-новия и безценен модел на Samsung - Galaxy S20+, който макар цената си, намира доста почитатели и консуматори - 1.7% от всички продадени Andorid смарт телефони са тъкмо такива.

На четвърто място имаме още веднъж представител на марката, само че от по-ниския ценови клас - А10s.

Петият най-купуван Android смарт телефон е Xiaomi Redmi Note 8, а на последното място е Samsung Galaxy A20s.

Тези резултати са красноречиви за това кои са двете марки, които осъществят най-вече продажби в междинния ценови клас смарт телефони. И това несъмнено е огромно преимущество за тях, тъй като наклонността за търсене на по-евтини устройства, само че не за сметка на качеството, сигурно ще се резервира още известно време. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР