Кризата, породена от коронавирус пандемията, засили куп тимове опасно близо

...
Кризата, породена от коронавирус пандемията, засили куп тимове опасно близо
Коментари Харесай

Ето какви пари получават играчите в долните нива на английския футбол, в България могат само да мечтаят

Кризата, подбудена от ковид пандемията, ускори куп отбори рисково покрай пропастта. Много от отборите отвън Висшата лига са пред разпад, а инспектори, счетоводители и юристи чакат в подготвеност. Десетилетия история и стотици работни места са застрашени. Ако се загледаме в цифрите зад обстоятелствата, ще стане ясно за какво обстановката е толкоз тежка.

Всяка година Английската футболна лига (АФЛ) изпраща въпросник на тимовете, в които пита за заплатите на чиновниците в отбора. От британския „ Дейли Мейл “ се добраха до отчета, който е поверителен, и разкриха финансовата полуда в британския футбол. Имената на отборите и играчите се пазят в загадка, само че в проучването се загатва географското разположение на отборите.

Начело стоят клубовете от Чемпиъншип, които са подготвени на всичко за промоция във Висшата лига, където ги чакат големи благосъстояния. На въпросника са дали отговор 18 от 24 тима. Средната заплата на най-скъпоплатените играчи във втория ешелон е 1,5 милиона паунда на сезон, което прави по 29 000 паунда на седмица. На първо място измежду богаташите е звезда на отбор от южната част на Англия, който прибира по умопомрачителните 3,5 млн. паунда или 68 000 паунда на седмица. Това, несъмнено, са немислими суми за родната ни простор, като българските клубове могат единствено да мечтаят за сходни " разноски ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР