Кризата на Риши Сунак с Руанда се задълбочи, след като

...
Кризата на Риши Сунак с Руанда се задълбочи, след като
Коментари Харесай

Торите във война, докато съперничещи бунтовнически банди изискват планът на Риши Сунак за Руанда да бъде раздробен на парчета

Кризата на Риши Сунак с Руанда се задълбочи, откакто бунтовническите депутати желаеха основни елементи от проекта му да бъдат изтръгнати - организирайки брутална борба идната седмица.

Умерените в Консервативната партия споделиха на министър-председателя, че стремежът му да отслаби законите за правата на индивида е „ отишъл прекомерно надалеч “. Но хардлайнерите – в това число Суела Брейвърман, Лиз Тръс, сър Иен Дънкан Смит и Робърт Дженрик – вместо това желаят спореният законопроект за сигурността на Руанда да отиде още по-далеч в отказването на законни права на търсещите леговище.

Това значи, че господин Сунак е попаднал в яростна борба сред неговите враждуващи депутати - които ще откажат да поддържат взаимно настояванията си. Ще са нужни единствено 28 тори да гласоподават против неговия законопроект или 55 да се въздържат, с цел да се нанесе унизително проваляне на премиера.

В последния набор от промени някогашният министър на правораздаването сър Робърт Бъкланд прикани за уговорка,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР