Криза с пенсиите се задава, ако новите депутати бързо не

...
Криза с пенсиите се задава, ако новите депутати бързо не
Коментари Харесай

Криза с пенсиите. Всичко е в ръцете на новите депутати

Криза с пенсиите се задава, в случай че новите депутати бързо не одобряват промени в бюджета. Това предизвестие насочи президентът на КНСБ Пламен Димитров в изявление за Нова тв.

Пенсиите няма да могат да се усилят по новата формула, в случай че няма планувани средства в бюджета, сподели Димитров. Той бе безапелационен, че е нужна втора актуализация на бюджета за 2021 година

" Настоявам да се влезе в режим на разговор с нас от страна на финансовото министерство за удължение на обезщетенията. Необходими са всички ограничения за поддръжка на семействата и повдигане на прага на беднотия ", разяснява той.

" Цъка една бомба, която ще избухне януари месец - цените на парното и топлата вода. Цените, избрани от КЕВР, са основани на 48 лева на мегаватчаса цена на газ, а в този момент тя е 93 лева Ще има 70% растеж в цената на парното, в случай че нищо не се предприеме. Предлагаме да се компенсират Топлофикациите, другояче КЕВР би трябвало да компенсира цените със сметките за първото тримесечие за идната година ", съобщи и ръководителят на АИКБ Васил Велев.

Той счита, че цените на енергоресурсите постановат незабавни ограничения. " Днес цената на тока е 500 лева на мегаватчаса. Много предприятия са затворени. Ако преди е плащано 30 000 лева на месец, в този момент са 100 000 лева Огромните загуби за промишлеността са големи облаги в енергетиката. Тези пари се складират в АЕЦ " Козлодуй " и другите производители на ел. сила ", разгласи той.

По думите му обезщетенията са незадоволителни. " За декември въобще не са планувани такива. Служебният кабинет би трябвало да продължи обезщетенията и да ги усили. Искаме 3/4 от разликата сред борсовата цена и прогнозата на КЕВР - 270 лева ", изясни той. И добави, че се възнамеряват срещи с договарящите за коалиция партии.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР