Криза с лекарствата има в световен мащаб. Рамката, в която

...
Криза с лекарствата има в световен мащаб. Рамката, в която
Коментари Харесай

Богдан Кирилов: Електронна платформа ще следи за недостиг на лекарства в цяла Европа

Криза с медикаментите има в международен мащаб. Рамката, в която ние насочваме нашите старания, е европейското законодателство. Това съобщи на конгрес в столицата изпълнителният шеф на Изпълнителната организация по медикаментите (ИАЛ) маг. фарм. Богдан Кирилов.

 

И добави, че на европейско равнище се разисква основаването на системи, които да могат превантивно да откриват евентуален дефицит на медикаменти.

 

Едно от решенията е концепцията за построяването на електронна платформа за мониторинг на дефицита на медикаменти на европейско равнище, като предстоящата дата да се случи това е 25 февруари 2025 година, сподели Кирилов, представен от Българска телеграфна агенция.

 

Неравномерното систематизиране на аптеките и казусът с веригите на доставки са предпоставки за дефицит на медикаменти, който се е засилил след КОВИД рецесията, сподели зам.-председателят на Управителния съвет на Българския фармацевтичен съюз маг. фарм. Велина Григорова. По думите ѝ би трябвало да има законодателни промени за справяне с този дефицит.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР