Критиците твърдят, че това ще доведе до загуба на работни

...
Критиците твърдят, че това ще доведе до загуба на работни
Коментари Харесай

Американски щат ще се захранва изцяло от ВЕИ

Критиците настояват, че това ще докара до загуба на работни места

Калифорния се ангажира да употребява единствено електрическа енергия от възобновими източници към 2045 година

Докато обособени компании афишират амбициозни цели за прекосяване изцяло към възобновими източници на сила, същата задача си сложи и един американски щат. Едва ли е изненада, че това е Калифорния, люлката на Силициевата котловина.

По-рано тази седмица губернаторът на Калифорния Джери Браун подписа законопроекта Senate Bill 100, според който до 2045 година цялата електрическа енергия за крайни консуматори би трябвало да бъде свободна от въглероден газ.
още по тематиката
Калифорния приема сходен законопроект на фона на изцяло противоположната политика на президента Доналд Тръмп. Както е известно, предходната година Съединени американски щати излязоха от Парижкото съглашение за климата.

Приемането на Senate Bill 100 не мина безпрепятствено. Законопроектът се натъкна на вълна от критици – неговите съперници упорстват, че сходни дейности ще имат едва въздействие в световен мащаб, само че за сметка на това ще доведат до повишение на цените на електрическата енергия в Калифорния и редуциране на работни места.

Калифорния, в частност мегаполисът Сан Франциско, и сега е едно от най-скъпите места за живот, заради голямата централизация на ИТ компании там. Годишни доходи в размер на 117 000 $ към този момент се смятат за граница на оцеляване на четиричленно семейство, съгласно скорошни изследвания.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР