Критики от депутата от БСП за България Георги Свиленски към

...
Критики от депутата от БСП за България Георги Свиленски към
Коментари Харесай

Свиленски след среща с Денков: Премиерът не знаеше, че днес събарят Паметника на Съветската армия

Критики от депутата от „ Българска социалистическа партия за България ” Георги Свиленски към премиера Николай Денков. Двамата организираха среща в Министерския съвет, откакто по-рано денем националният представител пострада при спор към Паметника на Съветската войска, предаде .

„ Премиерът не знаеше, че през днешния ден се събаря Паметникът на Съветската войска. Не знаеше, че не са дадени никакви документи и занапред ще търси регионалния шеф на София, с цел да го осведоми ”, разясни Свиленски.

Според депутата от Българска социалистическа партия министър-председателят не е знаел, че към монумента има 350 жандармеристи и че изпратеният на мястото кран бил противозаконен.

„ Единственото, което сподели – ами да, в случай че би трябвало, ще се изреже, както коня пред остарялата постройка на Народното събрание ”, добави той.

По-рано Свиленски заяви, че от Българска социалистическа партия отиват на среща при министър-председателя Николай Денков и ще упорстват да спре процедурата по демонтажа на Паметника на Съветската войска. Той уточни, че срещата не е уговорена авансово.

Свиленски разяснява, че порезната рана на ръката му е дребният проблем. Големият проблем е, че този кран, който е закаран там да демонтира паметника, е противозаконен, няма безусловно никакви документи и регистрации в Държавната организация по метрология и механически контрол, сподели той и добави, че кранът на следващия ден ще бъде заменен.

Идеята за това паметникът да бъде демонтиран към този момент е заменена с концепцията да бъде нарязан , защото кранът не може да го отмести. Т.е. това, което са ви говорили до момента, че ще бъде демонтиран и ще бъде пратен в Музея на социалистическото изкуство, от през днешния ден има друга позивна - до петък им е даден период да бъде нарязан и да бъде опустошен, разяснява Свиленски и добави, че няма да одобряват това. Той сподели, че са поискали документи, само че такива за демонтажа не са им били показани, а служащите са без каски. 

„ Сезирали сме градския съд, административния съд, прокуратурата за тези самоуправства и в този момент отиваме на среща при министър-председателя, от който ще желаеме неотложно да извика при него регионалния шеф и да спрат всевъзможни безумия, които се правят в центъра на София “, сподели Свиленски. Той посочи, че първоначално ще желаят министър председателят да спре процедурата по демонтажа, а откакто се изяснят правосъдно всички неща - да я приключи.

Съжалявам, че нямаше медии там, с цел да видят в действителност какво се случи, защото в този момент слушам изказване от регионалната администрация, че съм се самонаранил, т.е. аз самичък съм се блъскал в оградата да се самонараня, само че има очевидци, съобщи Георги Свиленски. Той уточни, че случката е станала пред най-малко петима народни представители, двама от тях от „ Възраждане “, и най-малко пред трима комисари от охранителна полиция. Този човек се е засилил три метра, с цел да се блъсне в тази ограда, да ме удари мен, защото аз бях сред двете пана, разяснява Свиленски. Пуснал съм тъжба в полицията против този човек, извадил съм си здравно и той ще си понесе отговорността по правосъден ред, съобщи той. Най-доброто, което съгласно мен може да понесе, е нефинансова такава, а публично потребен труд да почисти, откакто приключат ремонтните работи, добави Свиленски.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР