Кристиян Б. беше хакнал преди години информация по вече свършен

...
Кристиян Б. беше хакнал преди години информация по вече свършен
Коментари Харесай

Вълчев разказа за хакерската атака на Кристиян Б. в МОН преди години


Кристиян Б. беше хакнал преди години информация по към този момент приключен план в уеб страницата на Министерството на образованието. Той беше проникнал по обикновен метод, очевидно системата е била слаба. Тогава той беше доброжелателен, искаше да помогне, само че и да се изяви. По-късно е оказал помощ да се затвори системата. Атаката беше при започването на мандата ми. Това съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев в предаването "Беновска пита " по Канал 3.

"Имаше опит при една втора матура за хакерска офанзива. Атаката имаше за цел да не се разгласят тематиките, само че не съумя ", разкри още той.

"И в предходните години триумфът по математика от матурите беше невисок ", отговори на въпрос за резултатите от матурите Вълчев.

"Учебниците по история покриваха образователната стратегия. Тоталитарният режим е наказан като подобен и това ще бъде показано в новите учебници по история ", разяснява министърът част от учебниците по история, които провокираха скандал поради представянето на социалистическия режим.

"Няколко са главните ни цели за идната образователна година. Искаме учениците да вървят постоянно на учебно заведение, да мотивираме учителите, да засилим районната просветителна система. Приоритет е и възпитанието на учениците ", добави просветителният министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР