Кристина Иванова от 11 в клас се изкачи на почетното

...
Кристина Иванова от 11 в клас се изкачи на почетното
Коментари Харесай

Ученичка от Езиковата на второ място в Национално състезание

Кристина Иванова от 11 в клас се изкачи на почетното второ място в България на Националното многоезично съревнование. Момичето се явява с двата езика, които учи - британски и немски.

Конкурсът се провежда от Министерството на образованието и науката. В него присъединяване са имали опция да вземат всички гимназисти, учещи британски, немски, френски, испански, италиански и съветски език като първи или втори непознат език в наложителната подготовка в учебно заведение. Провежда се върху три съществени компетентности – слушане с схващане, четене с схващане и основаване на текст. Състезанието се организира единствено в една възрастова група - възпитаници от ХІ клас.

Кристина е слушала и чела на британски език, а текста го е писала на немски език. Текстовете за слушане и за четене при компетентностите слушане с схващане и четене с схващане са на проучвания първи непознат език, а основаването на текстовете е на проучвания втори непознат език.

Със своето присъединяване в Националното многоезично съревнование момичето отбрани престижа на гимназията.

Класирането на учениците е съгласно резултата от показаните умения на втория непознат език, без значение от проучвания първи непознат език. Форматът на надпреварата е идентичен и за двата кръга – районния и националния. Времетраенето е 180 минути, а писмeните работи са анонимни.

Директорът на гимназията Деян Янев връчи премията на гимназистката.

Сертификат за високи достижения по британски език получи и Виктория Георгиева от 8 д клас, която зае трето място в Националното съревнование по речеви и отзивчиви умения, провело се през месец ноември в Стара Загора.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР