Кристиано Амон пое поста главен изпълнителен директор на Qualcomm, най-големият

...
Кристиано Амон пое поста главен изпълнителен директор на Qualcomm, най-големият
Коментари Харесай

Кристиано Амон: генеративният AI „еволюира много, много бързо“ в мобилни устройства

Кристиано Амон пое поста основен изпълнителен шеф на Qualcomm, най-големият производител на мобилни чипове в света, през 2021 година, тъкмо когато полупроводниковата промишленост се бореше да се ориентира дефицит на доставки заради пандемия.

Три години по-късно полуцикълът се върна и пазарът на чипове едвам стартира да излиза от пренасищане. Потребителските разноски за смарт телефони – главният пазар на Qualcomm – и друга потребителска електроника се забавиха във време на висока инфлация и съзряваща технология за телефони.

Амон, роден в Бразилия инженер, който за първи път се причисли към Qualcomm през 1995 година, се опита да разнообрази основания в Сан Диего производител на чипове в нови области, в това число компютри и коли. Но до момента в който цената на акциите й се увеличи с към една трета през 2023 година, връзките й с бавния мобилен пазар задържаха акциите й от взрива, ръководен от изкуствения разсъдък, на който се радват компании като Nvidia, AMD и Intel. Тези производители на чипо...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР