Кристиан Вигенин: БСП може да бъде стълб на следващото управление

...
Кристиан Вигенин: БСП може да бъде стълб на следващото управление
Коментари Харесай

Ген. Кольо Милев: Хората незабавно трябва да усетят подкрепата на държавата във всеки сектор

Кристиан Вигенин: Българска социалистическа партия може да бъде дирек на идващото ръководство

„ Хората би трябвало да усетят неотложно, че страната стои зад тях, че е подготвена с ограничения за поддръжка на всеки бранш - от опазване на здравето и обучение до политиката на приходите и стопанската система. Кризата е явна и тревожи всички, следва зима с доста незнайни и единствено рационалната политика може да внесе утешение и да понижи вредите. Именно тук Българска социалистическа партия вижда своята роля - като мотор и поръчител за политика на разсъдъка, за политика на нелеките, само че виновни решения ". Това съобщи лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България " в 28 МИР Търговище ген. Кольо Милев при откриването на акцията на лявата коалиция. По думите му рецесията е обострила така и така тежките обществени неравенства в страната и по тази причина Българска социалистическа партия предлага съответни ограничения за превъзмогването им. Като такива той уточни фамилното подоходно облагане, еднократната помощ за второ и трето дете, безплатните медикаменти за децата до 14-годишна възраст, по-ниска Данък добавена стойност ставка за съществени хранителни артикули.

За да поддържат листата на левицата, в Драматичния спектакъл в Търговище пристигнаха членове, симпатизанти и жители на региона. Успех на акцията пожела и ръководителят на предизборния щаб на Българска социалистическа партия и зам.-председател на партията Кристиан Вигенин.

„ След тези избори Българска социалистическа партия има шанса да се трансформира в ядро и дирек на идващото ръководство и да сътвори към себе си устойчиво болшинство като заложи на опита, с който множеството от новите кандидати не разполагат. Влизаме в акцията с съответни оферти, облечени в законодателни начинания ", сподели Кристиан Вигенин. По думите му още в първия ден на новото Народно заседание би трябвало да се стартира работа по новия бюджет на страната. Той изрази паника от цената на електрическата енергия както за бизнеса, по този начин и за всеки български жител, тъй като високата цена за предприятията се трансформира във висока цена на продукцията и в инфлация. " Те изяждат и дребното спомагателни средства, за които успяхме да се преборим за пенсионерите и за майките в последния парламент ", разяснява още социалистът.

Солидните биографии и професионализмът в листата на Българска социалистическа партия в област Търговище е сериозна причина за триумф на тези избори, счита още Вигенин. „ Вие сте и единственият изборен регион, в който може да изберете двама генерали - ген. Милев и ген. Радев, " обърна се той към гостите в залата.

„ Аз имам вяра, че небосвод и вероятност има. Нужна е политика, която да сложи в центъра най-важния запас - хората. Защото точно хората са огромният капацитет на България, без който няма страна, работещи институции и стопанска система. Потенциалът на Търговище го има, би трябвало да бъде развъртян с ефикасна работа. Залогът е да запазим младежите тук ", прикани ген. Милев.

Листата на Българска социалистическа партия за България в област Търговище се състои от 8 души. След ген. Милев в нея се подреждат общинският и регионален ръководител на Българска социалистическа партия - Търговище Светослав Стефанов и ръководителят на Общински съвет на Българска социалистическа партия в Попово Николай Черкезов. Четвъртото място е за съдружния сътрудник от АБВ - за Йорданка Георгиева. Пета в листата е представителят на Омуртаг Павлинка Тасева, шеста е Десислава Петрова. Нови двама претенденти за народни представители са на седмо и осмо място. Това са Георги Гогов и регионалният координатор на левицата в Търговище Галин Дачев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР