Кристиан Таков беше един от най-ярките и непримирими гласове срещу

...
Кристиан Таков беше един от най-ярките и непримирими гласове срещу
Коментари Харесай

Почина доц. Кристиан Таков

Кристиан Таков беше един от най-ярките и непримирими гласове против неправдите и недъзите на правораздавателната система в България.

[Капитал] Още по тематиката
Съдебният надзор над дейностите и бездействията на държавното обвиняване може да реши проблемите, които то основава

Представянето им на надпреварата по медиация и договаряния е най-хубавият резултат за България

Галина Гиргинова, Съдебни репортажи

Няколко обстоятелството зад кулисите на конституционнта промяна

Кои са акцентите в причините против измененията в правосъдната власт

Как да стане по-добро. Или най-малко да не се скапва повече

Във вторник е умрял преподавателят по право в Юридическия факултет на Софийския университет " Св. Климент Охридски " доцент Кристиан Таков. Той беше един от най-ярките и непримирими гласове против неправдите и недъзите на правораздавателната система в България.

Роден е в София на 7 ноември 1965 година Завършва Немската езикова гимназия, а през 1990 година право в Софийския университет. От 1994 до 1995 година придобива LLM в университета в Хамбург, а три години по-късно става лекар по право в Софийския университет, където преподава от 1992 година През 2007 година става доцент по право.

От 1994 година е съдия в листата на арбитрите по вътрешни и интернационалните каузи на Арбитражния съд при БТПП, а през 2014 година е определен за негов ръководител.

Кристиан Таков беше консултант по правни въпроси на президента Росен Плевнелиев.

През 2012 година препоръчан на Народното събрание за член на Висшия правосъден съвет, само че нито една политическа партия не издига номинацията му. През 2015 година той беше един от вероятните бъдещи членове на Конституционния съд от президентската квота, само че не беше назначен.

" Той беше Личност и Човек с голяма душа, сърце, мощ и разсъдък. Остана до дъно несклоняем към несправедливостта. Всички, които го обичаме, скърбим ", се споделя в известие от околните му.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР