Кристиан Георгиев от видинската Професионална гимназия "Проф. д-р Асен Златаров"

...
Кристиан Георгиев от видинската Професионална гимназия "Проф. д-р Асен Златаров"
Коментари Харесай

Осмокласник от Видин с първо място от екологичен конкурс

Кристиан Георгиев от видинската Професионална гимназия "Проф. доктор Асен Златаров " завоюва първо място в Празник на химията 2020 година - "Химия за нашето бъдеще ", в категория 5-8 клас, научи организация BulNews.
Той е взел участие със своето есе на тематика "Значим екологичен проблем в нашето всекидневие - замърсяване на въздуха ". Осмокласникът не крие интереса си към естествените науки и екологичните проблеми.
"Заглавието на състезанието ме предизвика. Има и химия, и екология. Това ме интересува. Следя всички екологични проблеми. Виждам природата, която не е в естетика с нас. Трябва да внимаваме повече. В есето си акцентирам върху замърсяването на въздуха, което се отразява на климата като цяло. Интересувам се от чиста сила в международен мащаб. Чистата сила е от водата, слънцето, вятъра. Изучаването на биология и химия ме предизвика да вземам участие в сходни състезания ", сподели той.
С есето си Кристиан желае да допре мозъците и сърцата на повече хора и те да премислят отношението си към природата, за нейното запазване.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР