Кристал Ривър, на западния бряг на Флорида, е единственото място

...
Кристал Ривър, на западния бряг на Флорида, е единственото място
Коментари Харесай

Кристал Ривър - там, където можеш да плуваш с ламантини

Кристал Ривър, на западния бряг на Флорида, е единственото място на континента, на което плуването с ламантини е позволено.

Това високо оценено прекарване в Tripadvisor разрешава на посетителите да се впуснат в тричасово премеждие с лидер, който документира всичко.

Обиколката се организира от Explorida, стартирана от локални поданици компания, чиято цел е да обезпечи учебен и виновен метод за взаимоотношение с локалната дива природа.

„ Когато се правят отговорно, тези срещи могат да бъдат прекарване, изменящо живота, като улесняват душевната връзка с природата “, показват от компанията за T+L.
View this post on Instagram
A post shared by Explorida (@explorida_adventures)

Повече от 400 западноиндийски ламантини, които са дълги към 3 метра и могат да тежат до 450 кг, мигрират в региона през зимата по време на пиковия сезон, който продължава от 15 ноември до 31 март.

Тъй като концентрацията е изключително висока, доста ламантини остават през цялото лято и могат да бъдат видяни целогодишно.

Обиколката включва потреблението на хидрокостюм и шнорхел, както и упътванията на капитан от бреговата защита на Съединени американски щати и лидер във водата, който също е и фотограф. Преживяването е уместно за хора от 3 до 103 години, предлага се опит с шнорхел, като се обезпечават и плаващи макарони. Посетителите би трябвало да носят лични бански костюми, кърпи, сандали или обувки за вода, както и облекла за преобличане.

С резервация през уеб страницата на Explorida, Manatee Swim Tour коства 64 $, до момента в който Sunset Snorkel е 74 $. Предлагат се и частни обиколки на цени от 575 $. За тези, които не желаят да влизат във водата, се предлага круиз за наблюдаване за 35 $.
View this post on Instagram
A post shared by Explorida (@explorida_adventures)

Обиколката се класира на трето място измежду най-хубавите цялостни прекарвания в Съединени американски щати в класацията Travellers' Choice на Tripadvisor през 2021 година - след обиколка с каяк със стъклено дъно в Тиера Верде, Флорида, и втурване с въздушен тролей в Колорадо Спрингс.

Законът за отбрана на морските бозайници не разрешава човешките взаимоотношения с китове, делфини, морски прасета, тюлени, морски лъвове и морски костенурки в дивата природа, само че това прекарване в Кристър Ривър е законно позволено (само в тази област), съгласно Visit Florida.

Ламантините са включени в листата на застрашените типове през 1966 година Тъй като са предпазени от закона, по време на обиколката се дават деликатни указания по какъв начин туристите да взаимодействат безвредно с постепенно движещите се същества.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР