Кристъл Палас победи Лийдс с 4:1 в мач, в който

...
Кристъл Палас победи Лийдс с 4:1 в мач, в който
Коментари Харесай

И Кристъл Палас напълни кошарата на Лийдс

Кристъл Палас победи Лийдс с 4:1 в мач, в който още веднъж имаше доста спорна интервенция на ВАР. Въпреки това " орлите " съумяха да се наложат след по-добра игра в отбрана и бързи контри. Играчите на Лийдс имаха териториално предимство, само че през днешния ден Рой Ходсън се оказа по-голям пълководец от Марсело Биелса. По този метод, възпитаниците на Марсело Биелса още веднъж получиха 4 гола във вратата си, откакто и Ливърпул в първия кръг, а по-късно и Лестър предходния означиха 4 попадения във вратата на Лийдс.

В 12-ата минута Кристъл Палас откри с прекрасен гол на Скот Дан, който нанесе удар с глава тъкмо под горната греда в левия ъгъл на вратата, защитавана от Илан Меслие.

Пет минути по-късно се получи противоречивия миг. Патрик Бамфорд копна топката над Висенте Гуита и мислеше, че е изравнил. Оказа се, че част от ръката на нападателя е била в засада и Крис Кавана очерта правоъгълник и анулира попадението.

Гостите продължиха да нападат и в 27-ата минута Бамфорд въпреки всичко съумя да вкара гол с компактен удар леко отдясно.

В 42-ата минута Патрик ван Арнхолд центрира и Елдер Коща си заби автогол за 3:1.

След почивката Лийдс продължи да господства, само че това беше в проекта Рой Ходсън, който обича тимовете му да играят на контри.

В 70-ата минута домакините направиха добра офанзива отляво. Заха влезе във вътрешността и подаде на Алиу, който самичък вкара за 4:1. Меслие единствено докосна топката.

След тази впечатляваща победа Кристъл Палас се изкачи на шеста позиция и има 13 точки. Разликата до водача Саутхямптън е единствено три точки.

Лийдс, колкото и да прави положително усещане през този сезон, е на 14-о място с 8 точки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР