Кристъл Палас надделя с 2:0 в гостуването си на Саутхамптън

...
Кристъл Палас надделя с 2:0 в гостуването си на Саутхамптън
Коментари Харесай

Вещото ръководство на Рой Ходжсън води Кристъл Палас към спасението

Кристъл Палас надви с 2:0 в гостуването си на Саутхамптън в мач от 31-ия кръг на Премиър лийг. Това бе извънредно значим триумф за лондончани в битката им за оцеляване в най-високото равнище на британския футбол против директен съперник. Двете попадения бяха дело на Еберечи Езе (54’, 68’), който се разписа на два пъти през втората част.

“Светците ” започнаха добре срещата и имаха положително състояние още в 13-ата минута, само че той бе прахосан от Джо Арибо. Две минути по-късно Майкъл Олис съумя да вкара гол за гостите, само че то незабавно бе анулирано заради засада. Десетина минути по-късно и Уокът стреля рисково, само че около вратата.

“Орлите ” взеха преднина 10 минути след началото на втората, част, когато прекрасен пробив отляво на Джордан Аю приключи с удар, а неприятното избавяне на Гавин Базуну прати топката в краката на Еберечи Езе, а той от близко прати топката в мрежата за 0:1.

Именно Езе удвои преднината на Кристъл Палас в 68-ата минута, когато за повторно преодоля Базуну с превъзходен удар отвън наказателното поле. Малко след попадението Карлос Алкарас пък нацели гредата в опит да понижи изоставането на своя отбор. Като цяло обаче Кристъл Палас не позволи огромни проблеми и в последна сметка гостите се поздравиха с успеха в дуела.

По този метод Рой Ходжсън завоюва втората си победа отпред на отбора и “орлите ” към този момент дишат много по-спокойно в битката си за оцеляване в Премиър лийг, защото се изкачиха до 12-ото място в подреждането с 36 точки. Задачата на Саутхамптън пък става все по-сложна, защото те не престават да заемат последното място в подреждането с 23 точки, на четири от Евертън, който е първият отбор над чертата.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР