Крис Хипкинс положи клетва в сряда като 41-ят министър-председател на

...
Крис Хипкинс положи клетва в сряда като 41-ят министър-председател на
Коментари Харесай

Хипкинс се закле като премиер на Нова Зеландия

Крис Хипкинс постави клетва в сряда като 41-ят министър-председател на Нова Зеландия след непредвидената оставка предходната седмица на Джасинда Ардърн, заяви АП. 44-годишният Хипкинс даде обещание метод за връщане към основите, фокусиран върху стопанската система и това, което той разказа като " пандемията на инфлацията ".
 Крис Хипкинс е идващият министър председател на Нова Зеландия
Крис Хипкинс е идващият министър председател на Нова Зеландия

Той е единственият претендент да размени на поста Джасинда Ардърн

Той ще има по-малко от девет месеца преди да взе участие в решаващи парламентарни избори. Проучванията на публичното мнение демонстрират, че неговата Лейбъристка партия изостава от консервативната си съпротива.

Генерал-губернаторът на Нова Зеландия Синди Киро управлява церемонията по полагане на клетва , откакто по-рано одобри оставката на Ардърн.

Припомняме, че Хипкинс беше министър на образованието и полицията при Ардърн. Той стана публично прочут по време на пандемията от COVID-19, когато пое един тип роля в ръководството на рецесии. Но той и други либерали дълго време бяха в сянката на Ардърн, която се трансформира в световна икона на левицата и образец за нов жанр на водачество.
 Хипкинс утвърден от лейбъристите за министър председател на Нова Зеландия
Хипкинс утвърден от лейбъристите за министър председател на Нова Зеландия

Това беше единствено условност, защото беше единствен претендент

Във вторник Ардърн направи последната си обществена изява като министър-председател, като сподели, че хората ще й липсват най-вече, тъй като те са били " насладата от работата ".

Държавен глава на Нова Зеландия е английският крал Чарлз III, а Киро е негов представител в Нова Зеландия , макар че в наши дни връзките на нацията с монархията са значително алегорични.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР