Криптовалутите в Китай се противопоставят на очакванията, подобно на неканен,

...
Криптовалутите в Китай се противопоставят на очакванията, подобно на неканен,
Коментари Харесай

Проучване: Повече от половината от портфолиото на китайските инвеститори е в крипто

Криптовалутите в Китай се опълчват на упованията, сходно на натрапен, само че централен посетител на празненство.

Въпреки опитите на държавното управление да обезкуражи присъединяване, скорошен отчет на Kyros Ventures, черпещ информация от 10 азиатски медийни организации, разкри, че 70% от над 5,000 интервюирани участници имат повече от половината от капиталовите си портфейли в криптовалути .

За разлика от внимателните си азиатски сътрудници, китайските вложители се гмуркат с главата напред в света на криптовалутите. Интересно е, че 33.3% от тези вложители показват доверие в постоянните монети, което бележи внезапен контрастност с районната наклонност.

Тази дивергенция отразява неповторимия метод на Китай, който прегръща постоянните монети, до момента в който другите работят внимателно на фона на волатилността на крипто пазара.

Китай, прочут със своите забрани за криптовалути от 2021 година, остава необщителен, задържайки и глобявайки тези, които се впускат в цифрови валути. Докладът обаче акцентира устойчивия дух на китайските вложители, които търгуват най-вече посредством централизирани крипто тържища (CEX), самоуверено провокират строгите регулации и алармират за хладнокръвен интерес към крипто сферата.

Регулаторните промени са в ход в Азия. Китай, преразглеждайки позицията си, възнамерява да промени законите за битка с прането на пари, с цел да включи крипто транзакциите, евентуално признавайки устойчивостта на бранша.

Въпреки регулаторните провокации, апетитът за крипто знания в Китай остава висок, задвижван от независими изследвания, крипто вести и информация от основни водачи. Това отразява по-широките азиатски трендове, като над 70% от тайландските и китайските вложители са погълнати от новинарските медии.

Хонконг е водещ в регулаторната смяна, като се нарежда като център за крипто и Web3 нововъведения. Южна Корея и Тайван следват образеца му, прилагайки ограничения за отбрана на потребителите и изследвайки надлежно криптофондовете, търгувани на борсата.

Регулаторната позиция на Китай наподобява многостранна, като постанова надзор върху търговията с криптовалути и добива им и в същото време се бори със злоупотребите с криптовалути, изключително със постоянни монети като Tether ( USDT ) за неразрешени валутни транзакции.

Устойчивостта на криптовалутите в Китай е неоспорима. Въпреки държавните репресии, вложителите не престават да работят, демонстрирайки забележителна ангажираност с крипто идеята. Тази непримиримост приказва за трайното обаяние на цифровите валути, даже в изискванията на строги регулации и евентуални опасности.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР