Криптовалутата поскъпна до над 10 000 долара Bitcoin поскъпна до

...
Криптовалутата поскъпна до над 10 000 долара Bitcoin поскъпна до
Коментари Харесай

Нов пик за Bitcoin се задава към юли

Криптовалутата нарастна до над 10 000 $

Bitcoin нарастна до над 10 000 $ в четвъртък – за първи път от повече от две седмици. Прогнозите на стратезите са, че криптовалутата ще доближи нов пик на цената си през юли.

Bitcoin поевтиня доста тази година след поредност от отрицателни трендове, които се въртяха главно към засиленото внимание на световните регулатори. Принос има и хакването на някои криптоборси, което докара до загуби в размер на над 500 милиона $. Не на последно място първата цифрова валута беше наранена и от анти-рисковото въодушевление, което обхвана финансовите пазари от началото на годината.

Томас Лий, ръководещ съучастник във Fundstrat Global Advisors, чака нов връх в цената на валутата през юли. Анализът му се основава на 22 корекции от 2010 година насам.

„ Поскъпването на Bitcoin съответства с ускоряването на международните фондови пазари “, споделя Майлс Ийкърс, основен пазарен анализатор в борсовия медиатор Centtrip. Оттам чакат прескачането на равнището от 10 000 $ да докара до скорошно постигане на летвата от $12 000.

Оригиналната криптоплатформа нарастна с над 1300% през предходната година, достигайки безспорен пик в цялото си битие на 17 декември – малко под 20 хиляди $.

Други цифрови валути също нарастнаха, откакто регистрираха стръмни спадове. Ethereum, втората най-голяма по пазарна стойност, доближи 933,24 $, а третата по значителност Ripple стигна цена от 1,15 $, съгласно проследяващата система coinmarketcap.com.

„ По време на интервалите на повишаване възобновяване на цената на Bitcoin лишава 1,7 пъти повече време от интервала на спад, което значи, че ни чакат към 85 дни, с цел да се възвърне до предходните си върхове – това е през юли 2018 г.”, споделя Лий.

В същото време изпълнителеният член на борда на шефовете на Европейската централна банка Ив Мерш предизвести в тирада в Париж, че „ Bitcoin не е валута, а умозрителен цифров актив “. Той акцентира, че защото цифровите валути нямат приближен емитент зад себе си, „ те могат да се обезценят когато и да е “.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР