Криптокралицата Ружа Игнатова вече е най-издирваният престъпник в Европа. Ружа Игранова

...
Криптокралицата Ружа Игнатова вече е най-издирваният престъпник в Европа.
Ружа Игранова
Коментари Харесай

Криптокралицата Ружа Игнатова вече е най-издирваният престъпник в Европа

Криптокралицата Ружа Игнатова към този момент е най-издирваният нарушител в Европа.

Ружа Игранова е упрекната в построяването на финансовата пирамида OneCoin, рекламирана като криптовалута посредством основаните от нея компания OneLife Network и фондация OneWorld Foundation. От края на 2017 година е в неопределеност, а от март 2018 година е обект на престъпни следствия в разнообразни страни.

Измамата се счита за най-мащабната в историята. Печалбата от нея е съвсем 15 милиарда евро.

За OneCoin се говореше като за идващия Bitcoin. Около новата криптовалута имаше доста реклама и празни обещания. Хора от 175 страни се включиха в инвестицията и общата им загуба е най-малко 5 милиарда евро.

Игнатова се крие от закона към този момент 5 години. Затова Европол предлага премия от 5500 евро за всякаква информация, която би довела до нейния арест.

41-годишната жена основава OneCoin през 2014 година в София, България.

След като изчезва през 2017 г, на нейно място идва брат й Константин. Той и доста други нейни съучастници са задържани и излежават присъдите си.

Журналистът Джейми Бартлет, водещ на подкаста на BBC " The Missing Cryptoqueen ", изясни, че премията от Европол няма да помогне за залавянето на Игнатова, тъй като е оскъдна спрямо опциите на криптокралицата.

Той счита, че Игнатова пътува с подправен паспорт и име, както и може би друго лице. Журналистът дефинира опцията за залавянето? на летище като " доста малко евентуална ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР