Крипто борсата Crypto.com получи лиценз за доставчик на услуги за

...
Крипто борсата Crypto.com получи лиценз за доставчик на услуги за
Коментари Харесай

Crypto.com получи VASP лиценз в Дубай

Крипто борсата Crypto.com получи лиценз за снабдител на услуги за виртуални активи (VASP) в Дубай и чака напълно скоро да получи цялостно утвърждение да оперира на локалния пазар. В прессъобщение от 14 ноември компанията декларира, че откакто получи утвърждението на Дубайския регулаторен орган за виртуални активи (VARA), нейният локален клон ще може да предложи на вложители на дребно и на институционални вложители разнообразни услуги като продан, ходатайство, кредитиране и така нататък

Главният изпълнителен шеф на Crypto.com Крис Маршалек показа в изказване, че чака с неспокойствие да работи с регулаторите, тъй като това е методът да се способства за развиването на крипто промишлеността в Дубай, добавяйки, че градът към този момент е „ водещ пазар поради проектирането на ефикасни регулации “. През март 2022 година крипто борсата избра емирството за собствен център за района на Близкия изток и Северна Африка. Компанията получи краткотраен лиценз от VARA през юни 2022 година, последван от предварителен лиценз за най-малък жизнерадостен артикул (MVP) през март тази година.

След като регулаторите в Съединените щати започнаха да подхващат извънредно непоколебим, даже от време на време наказателен метод против крипто фирмите в страната, Дубай се трансформира в една от най-желаните дестинации за пренасяне на техния бизнес. В търсене на законова изясненост, доста компании виждат в Обединените арабски емирства една извънредно удобна за крипто промишлеността локация и нововъзникващ център за търговия с цифрови активи в Близкия изток.

Генералният управител на Binance Dubai Алекс Чехад съобщи преди време, че за разлика от Съединени американски щати, Дубай и ОАЕ са дали ясна регулаторна рамка, която крипто фирмите да следват, а това улеснява огромните играчи като Binance да открият непрекъснати представителства в района.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР