Криминалисти от Шумен задържаха 34-годишен шуменец, който прибирал пари от

...
Криминалисти от Шумен задържаха 34-годишен шуменец, който прибирал пари от
Коментари Харесай

Арестуваха муле, пренесло 110 000 лв. към измамници

Криминалисти от Шумен задържаха 34-годишен шуменец, който прибирал пари от жертви на телефонни измамници. Има данни, че е спомогнал за преместване на 110 000 лева към своите „работодатели“. Мулето било задържано на място, минути откакто получило пари от поредна жертва.

 dscn2891_640x480

Измамата била по остарелия сюжет – позвъняване на стационарен телефон от чужд, който насочва закани, в случай че не бъде предадена избрана парична сума и второ позвъняване от мъж който се показва за служител на реда и търси подпомагане от жители за залавяне на телефонни измамници. 68-годишна жена от Шумен повярвала, опаковала всички налични парични средства във фолио, сложила ги в торбички и ги хвърлила през терасата на 8 етаж на жилищен блок.

Веднага по-късно се скрила в банята, с цел да не пострада в случай че има престрелка по време на задържане на групата. За шанс на жена в този миг пред блока й били криминалисти от РУ-Шумен, които от известно време влезнали в дирите на мулето Р.Г./34г./. Арестували го незабавно откакто взел пакета с 1960 лв. и 870 евро. Задържан е в РУ-Шумен за период до 24 часа.
Изяснено е, че мъжът е съпричастен като помощник на още няколко телефонни измами, осъществени на територията на града. Щетите от тях са на стойност към 110 000 лв..

През първите шест месеца на годината са регистрирани 22 телефонни измами. От доверчиви хора са отнети 205 000 лв.. По седем от случаите има привлечени обвинени лица.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР