Криминалисти от ОДМВР- Шумен установиха и задържаха извършител на тежко

...
Криминалисти от ОДМВР- Шумен установиха и задържаха извършител на тежко
Коментари Харесай

Зловещо убийство на жена в Шумен след запой

 Криминалисти от ОДМВР- Шумен откриха и задържаха причинител на тежко престъпно закононарушение. Действията по следствието се организират под надзора и напътствията на прокурор от Окръжна прокуратура – Шумен, оповестиха от пресцентъра на полицията в града.

На 25 юли към 12:30 часа в дежурната част на ОДМВР- Шумен е получено известие от МБАЛ, че екип на незабавна помощ е посетил жилище в кв. Дивдядово след сигнал, че жена е с алкохолно натравяне и мъчно дишане. Медиците открили, че дамата е умряла. По тялото й имало голям брой рани и синини.

На място бил ориентиран екип от група " Охрана на публичния ред “ при РУ- Шумен. Изяснено било, че в парцела на ул. “ Люлин “ живее 31-годишен мъж, с който умрялата 45-годишна жена живеела на фамилни начала. Случаят е докладван на дежурен прокурор в ОП- Шумен.

Криминалисти от регионалната дирекция провели сказка с 31-годишния. Пред тях разказал, че в петък вечерта двамата с приятелката му се разхождали в гориста околност край квартала. Изпили огромно количество алкохол. По негови данни по-късно тя неведнъж падала и се удряла. Късно вечерта се прибрали в жилището. Сутринта не съумял да я разсъни и подал сигнал в незабавна помощ.

При осъществения оглед от оперативно следствената група, правосъдният доктор открил, че по тялото на 45-годишната жена има голям брой контузии, счупени ребра, голям брой натъртвания и охлузвания по главата и крайниците.

Проведените оперативни дейности от криминалисти дали резултат. Мъжът признал, че по време на разходката сред тях е зародил скандал, който прераснал в побой. Извършени са два огледа на местопроизшествието, по време на които са конфискувани голям брой материални доказателства.

Разпитани са доста очевидци. Като обвинен е притеглен Ю.К./31г./ за осъществено закононарушение по член 116 алинея 1 т. 6, предложение второ и трето и т. 6а от Наказателен кодекс във вр. с член 115 от Наказателен кодекс. Обвиняемият е арестуван за период от 72 часа. Уважено е настояването на ОП- Шумен за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража “. Разследването продължава.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР