Криминалисти от ОДМВР- Шумен неутрализираха две оранжерии за отглеждане на

...
Криминалисти от ОДМВР- Шумен неутрализираха две оранжерии за отглеждане на
Коментари Харесай

Криминалисти разбиха две оранжерии за наркотици в Шумен

Криминалисти от ОДМВР- Шумен обезвредиха две оранжерии за развъждане на наркотични субстанции. Задържани са мъж и жена, формирано е досъдебно произвеждане, осведомиха от ОДМВР-Шумен.

Работата по случая почнала след получена информация, че мъж от града отглежда канабисови растения. Криминалисти влезнали в дирите на 48-годишен мъж от Шумен. В  събота, хода на интервенция против разпространяването на опиати е осъществено претършуване в частен парцел във вилна зона край Шумен. 

В двора разкрили две построени оранжерии, с инсталирани климатици и съоръжение. В едната са открити 71 саксии с растения от типа на канабиса, а в другата 196 саксии със засадени растения в друг етап на напредък.  Извършено е претършуване в парцела, в едно от пространствата са открити и конфискувани 282 полуизсъхнали стръка канабис, и към 850 г суха тревиста маса под формата на глави, която при направения полеви наркотест реагирала на канабис. Иззети са още 241 корени разсад от растението канабис с друга височина – сред 20 и 50 см., и съоръжение за развъждане и сушене на растенията. За период до 24 часа е арестуван 48-годишен мъж от Шумен.

При претършуване в парцел в града, населяван от  неговата 48-годишна  другарка. В жилището криминалисти намерили  към 300 г суха тревиста зелена маса- канабис. Задържана е за период до 24 часа в полицейското ръководство в града. Работата по формираното досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 354 А алинея 1 от Наказателен кодекс продължава под управлението на прокурор от окръжната прокуратура в Шумен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР