Криминалисти на РУ-Чирпан установиха и задържаха двама участници в измамна

...
Криминалисти на РУ-Чирпан установиха и задържаха двама участници в измамна
Коментари Харесай

Измамници отмъкнаха 20 000 лева от жертвите си

Криминалисти на РУ-Чирпан откриха и задържаха двама участници в лъжлива скица, оповестиха от полицията.

Разследването почнало при започване на юли месец.

На 1 юли стара жена потърсила помощ в полицията, откакто схванала, че е станала поредна жертва на мошеници. Същия ден на домашния ѝ телефон се е обадил чужд мъж, който се показал за полицейски чиновник и съумял да я убеди, че нейната помощ ще е от извънредно значение в провежданата сега полицейска интервенция.

Така дамата се дала прошка с крупна сума пари, които сложила в портмоне и хвърлила през терасата на жилището си.

По същата скица през идващите два дни били излъгани и още две дами, които също се хванали в мрежата на мошениците и лековерно се лишили от спестяванията си, оставяйки ги на дръжката на входната врата и до резервоар за боклук. Общата сума, която жертвите дали на непознатите, възлизала на близо 20 000 лв..

Веднага по случаите били формирани досъдебни производства за осъществени закононарушения. В рамките на извършените оперативни дейности били хванати мъж и жена на 35 и 31 години, като и двамата са от Стара Загора.

На този стадий е открито, че двойката е изпълнявала ролята на куриери в лъжливата скица. Те са арестувани за период до 24 часа, а усиленото следствие по досъдебни производства продължава под наблюдението на прокуратурата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР