Крилото на Лудогорец Кирил Десподов бе избран за Футболист на

...
Крилото на Лудогорец Кирил Десподов бе избран за Футболист на
Коментари Харесай

Кирил Десподов спечели наградата Футболист на футболистите, Илиан Илиев - №1 при треньорите

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Крилото на Лудогорец Кирил Десподов бе определен за " Футболист на футболистите " за сезон 2022/2023 в анкетата на Асоциацията на българските футболисти. Капитанът на националния тим завоюва най-вече гласове в гласуването, в което вземат участие всички футболисти от Първа и Втора лига.

Капитанът на националите изпревари водача на ЦСКА 1948 и голмайстор в Първа лига Ивайло Чочев, който остана втори, а третото място зае различен състезател на Лудогорец - Игор Тиаго. Десподов е повторен победител в анкетата и в раздела за най-хубав млад футболист (сезон 2016/2017 и 2017/2018).

За най-хубав треньор футболистите избраха наставника на Черно море Илиан Илиев. На второ място се подреди към този момент напусналия поста си Станимир Стоилов с Левски, който има четири победи в анкетата. Третото място пък заслужи наставникът на ЦСКА-София Саша Илич. Илиан Илиев печели за трети път премията за най-хубав треньор съгласно футболистите, откакто бе №1 за сезон 2009/2010 като треньор на Берое и сезон 2018/2019 отпред на Черно море. Победителите ще бъдат наградени от Асоциацията на българските футболисти при започване на новия сезон.

За най-хубав млад футболист пък бе определен вратарят на Левски Пламен Андреев. Той изпревари Николай Златев от Черно море, а трети се подреди бранителят на ЦСКА-София Християн Петров. Андреев е стражът с най-вече " сухи мрежи " в efbet Лига. Победителите ще бъдат наградени от Асоциацията на българските футболисти при започване на новия сезон.

 

Още спортни вести вижте във видеото:

 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР