Крилото Малком де Оливейра няма да бъде част от Барселона

...
Крилото Малком де Оливейра няма да бъде част от Барселона
Коментари Харесай

Присъдата на Малком в Барса е окончателна

Крилото Малком де Оливейра няма да бъде част от Барселона през идващия сезон, твърди каталунското издание „ Спорт”. По всичко проличава, че дебютната за 22-годишния футболист акция на „ Камп Ноу” ще бъде и последна.

Трансферът му през лятото на 2018-а разбуни духовете, откакто Барса го отмъкна под носа на Рома, който сякаш към този момент беше прецизирал цената му с Бордо. Французите се изкушиха от по-високата оферта на „ блаугранас” и по този начин против 41 милиона евро техничарят дебаркира в съблекалнята на Лионел Меси и компания. Тогава той разгласи прехвърлянето за сбъдната фантазия, но действителността се оказа много по-различна.

В една от първите си конференции след привличането наставникът Ернесто Валверде даде да се разбере, че Малком е закупен не по негово искане. По-малко от година по-късно Малком още веднъж е на пазара, а съгласно „ Спорт” решението на Барса е дефинитивно и няма метод футболистът да остане. Единственият сюжет, при който Малком би получил втори късмет, минава през изненадваща треньорска рокада, каквато – според обществените изказвания на шефовете – не се чака макар краховете в Шампионската лига и финала за Купата на Краля против Валенсия.

На този стадий дейностите на клуба съответстват и с желанието на Малком, който е в стадий от кариерата си, когато желае да се утвърди на европейската сцена. Това не би могло да се случи, в случай че ситуацията му на периферна фигура за Барселона продължи.

През сезон 2018/2019 Малком записа присъединяване в 24 публични мача, в които изигра общо 1114 минути. Той означи 4 гола за Барселона, като най-значимият от тях беше за 1:1 против Реал Мадрид в първия полуфинален мач за Купата на Краля.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР