КРИБ ще говори със социалното министерство през септември за нова

...
КРИБ ще говори със социалното министерство през септември за нова
Коментари Харесай

КРИБ ще иска още правителствени мерки при втора вълна на Covid-19

КРИБ ще приказва със общественото министерство през септември за нова поддръжка, в случай че това се наложи при възможна втора вълна на болест с Covid-19. Това сподели за Kmeta.bg Евгений Иванов, изпълнителен шеф на работодателската организация.

Той разяснява ограниченията на държавното управление в поддръжка на бизнеса и за понижаване на безработицата, като съобщи, че те са единствените, които могат да оказват помощ сега.

Иванов съобщи също, че поддържа новия дизайн на схемата „ 60/40 “ и удължаването на периода на действието ѝ до септември. „ Не единствено, че поддържаме новия дизайн на мярката "60/40 ", само че и считаме, че единствено този пакет може да помогне към днешна дата “, сподели още Иванов. Според Иванов кабинетът ще има запас за нови ограничения за поддръжка на бизнеса и за ограничение на безработицата и при възможна втора вълна на болестта с Covid-19.

Причината е, че Европейският съюз е определил за България сериозен финансов запас. “Това, което се чака е огромният пакет да бъде дефинитивно признат и парите да дойдат в България”, сподели Иванов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР