Кремона. Кметът на Казанлък Галина Стоянова бе сърдечно посрещната в

...
Кремона. Кметът на Казанлък Галина Стоянова бе сърдечно посрещната в
Коментари Харесай

Кметът на Казанлък Галина Стоянова е на посещение в побратимения италиански град Кремона

Кремона. Кметът на Казанлък Галина Стоянова бе сърдечно посрещната в побратимения италиански град Кремона от управлението на Общинския съвет в постройката на Община Кремона и прегледа античната зала, в която заседава локалния парламент. Това оповестиха от пресцентъра на Община Казанлък .
Емоционална среща организира кметът на Казанлък през днешния ден в Международния институт по изкуствата „ Антонио Страдивари “ с възпитаниците на влиятелното образователно заведение от Казанлък Георги Николов, Борис Касабов и Кристиян Тенев.
В сряда в неповторимия Музей на цигулките кметът на Община Казанлък бе осведомена с най-модерните технологии за обработка на дървения материал и прегледа част от експонатите, цигулки на 3-4 века. За Галина Стоянова особено отвори порти изключителният Аудиториум на музея. Кръглата зала е съвършена акустична творба, основана за най-големите музикални ценители и се употребява в изключителни случаи за изключителни посетители и реализатори.
3-дневното посещаване на Галина Стоянова и шеф „ Кабинет “ на Кмета Сребра в Кремона цели обмяна на опит в навечерието на идното през 2018-та домакинство на Казанлък на Международния конкурс по лютиерство.
Придружавани от световноизвестния лютиер от Казанлък Едрьо Едрев и неговото семейство, в програмата на гостуването са планувани още визити на музикалния фестивал STRADIVARIfestival 2017, научни лаборатории, учебно заведение и магазини, отдадени на лютиерството и две публични срещи – с кмета на Кремона Джанлука Галимберти и непрекъснатия президент на Националната асоциация на италианските лютиери Гуалтиеро Николини, който уточни Казанлък за хазаин следващата година на най-престижния международен конгрес на лютиерите, за първи път отвън рамките на Италия, по случай 100-годишния празник на лютиерската традиция у нас.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР