Кремълският говорител Дмитрий Песков заяви, че гражданските вълнения, които в

...
Кремълският говорител Дмитрий Песков заяви, че гражданските вълнения, които в
Коментари Харесай

Русия отрича да стои зад протестите в САЩ

Кремълският представител Дмитрий Песков съобщи, че гражданските безредици, които сега претърпяват Съединени американски щати, са " вътрешен въпрос на Вашингтон ".

" Москва в никакъв случай не се е намесвала в американските каузи, като няма да се намесва и в този момент ", акцентира Песков. Въпреки това той означи, че Русия следи деликатно събитията, които се развиват в Съединени американски щати.

Повод за неговите мнения беше вчерашно изказване на Сюзън Райс, някогашен консултант по национална сигурност на Съединени американски щати при президента Барак Обама, която уточни, че ескалацията на " мирните " митинги в страната е " направено като по съветски учебник ".

Песков обаче дефинира изказванията като " изцяло неправилни " и " неправилни ", като добави, че " сходни клевети по никакъв метод не могат да отразят формалната позиция на Вашингтон ".

Той също по този начин означи, че би трябвало да се видят повече детайлности преди Кремъл да отговори на предлагането на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да предложения Русия да участва на срещата на върха на Г-7, само че добави, че президентът Владимир Путин поддържа разговора по този въпрос, заяви Ройтерс.

В събота Тръмп сподели, че ще отсрочи срещата на върха на Г-7, която се надяваше да организира през идващия месец, за септември или даже по-късно, и в същото време уточни, че желае да разшири листата с поканените, включвайки ръководителите на Австралия, Русия, Южна Корея и Индия.

По този мотив Дмитрий Песков съобщи, че не е ясно дали предлагането е публично и означи, че Москва би трябвало да знае повече за препоръчаната среща на върха, в това число какъв може да бъде дневния ред и нейния формат, преди да даде отговор.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР